Aia pályázat
Majonézes tavaszi saláta
Hozzávalók:
A majonézhez:
2 db tojás sárgája
2 dl olívaolaj
1 evőkanál mustár
1 evőkanál méz
300 g tejföl
1 citrom leve
1 késhegynyi fehérbors
1 csipet só
A salátába:
3 db keményre főzött tojás
1 morzsolt kukorica konzerv (285 g-os) lé nélkül
2 evőkanál friss snidling + kb. 1 teáskanálnyi mennyiség a díszítéshez
1 evőkanál lilahagyma apró darabokra vágva
3 db kb. 5-6 cm hosszúságú csemege uborka
2 db közepes méretű alma (én idared típusút használtam fel)
Elkészítés:
A 2 db tojássárgáját habverővel felvertem, fokozatosan kis adagonként hozzákevertem az olívaolajat, majd amikor már jó sűrűre összeállt hozzákevertem a mustárt, a mézet, a citrom levét, a tejfölt, a sót és végül a fehérborsot.
Apróra vágtam a snidlinget, hagymát, uborkát és almát. A tojást 10 perc alatt keményre főztem, majd karikákra szeleteltem tojásszeletelővel.
Egy üvegtálba beleöntöttem a saláta hozzávalóit, és a majonézzel elkevertem.
Tálalás előtt rászórtam a maradék snidlinget, és mellé raktam az abonettet, de mással is fogyasztható.
Szóládi Nóra Mirtill 5. osztály
Borbély Alexandra 5. osztály
Viszus Nimród 5. osztály